суботу, 28 січня 2017 р.

Спокуса на майно



Мета: надати рекомендації щодо способів захисту житла від злочинців

Бажання легкої наживи, швидкого збагачення за рахунок інших є причиною багатьох злочинів. Це, зазвичай, крадіжки. Крадіжки у транспорті, у будинках, на відпочинку тощо.

         Найкращий спосіб уникнути крадіжки -  бути уважним, передбачливим. Наприклад, забезпечити надійність житла та перекрити можливі шляхи потрапляння крадіїв у квартиру.

Рекомендації:  
-         виходячи з квартири навіть на декілька хвилин, зачиняйте квартиру. Крадію не потрібно багато часу для того, щоб забрати цінні речі, тем більше, якщо двері відчинені,;
-         виходячи надовго, обов’язково зачиняйте кватирки та балконні двері;
-         ніколи не відчиняйте двері  відразу. Уважно розпитайте, хто прийшов.   Подивитесь у глазок. Якщо батьків удома немає, двері відчиняти не потрібно нікому. Можна впустити знайомих або родичів, про яких батьки тебе повідомили;
-         будьте обережні з незнайомими людьми. Не думайте, що у злочинця підозріла зовнішність. Навіть, якщо незнайомець представляється офіційною особою (міліціонером, пожежником тощо), намагайтесь перевірити це по телефону або іншим можливим шляхом (не за документом). Якщо просять дозволу війти у квартиру щоб терміново подзвонити, спитайте по якому номеру і зробіть це самостійно, не відкриваючи дверей.
-         коли ви входите  або  виходите, намагайтесь, щоб при цьому не було сторонніх;
-         якщо Ви побачили при підході до власної квартири ознаки присутності у ній сторонніх, не входьте! Терміново телефонуйте до міліції, повідомте сусідів.
-         Будьте уважними до ключів від квартири, довіряйте їх тільки надійним людям, не залишайте їх із зовнішньої сторони дверей.
-         Не ризикуйте ніколи затримати злочинця, якщо навіть побачити, як він виносить ваші домашні речі - життя дорожче! Терміново телефонуйте до міліції, кличте сусідів. Якщо крадії на автомобілі -  запам’ятайте номер.


Немає коментарів:

Дописати коментар