суботу, 10 вересня 2016 р.

Рекомендації батькам п'ятикласників



1. Забезпечте дитину умовами нормального навчання.
2. Слідкуйте за станом здоров'я дитини. Забезпечте своїм дітям удале поєднання відпочинку, фізичної праці та роботи над уроками.
3. Будьте уважними до своїх дітей.  Дбайте про всебічний розвиток своєї дитини.
4. Привчайте дитину поступово до самостійності. Дбайте про те, щоб дитина була охайною в усьому, включаючи бережне ставлення до підручників, зошитів, шкільного майна (парт, сільців…), особистих речей.
5. Формуйте навички самоконтролю й самооцінки.
6. Допоможіть дитині вивчити імена нових вчителів.
7. Спілкуйтесь з класним керівником та шкільним психологом. Регулярно бесідуйте з вчителями-предметниками вашої дитини про її успішність, поведінку та взаємовідносини з іншими дітьми. Стежте за порадами вчителів, записаними у щоденниках і робочих зошитах.
8. Ніколи не поспішайте з висновками ані про дитину, ані про вчителя - прийдіть до школи, поспілкуйтеся з учителем.
9. Пам'ятайте, клас, де навчається ваша дитина, - ціле поєднання трьох колективів: дітей, батьків, учителів. Чим дружніші, цілеспрямованіші будуть ці колективи, тим у кращій атмосфері буде формуватись ваша дитина.
10. Контролюйте виконання певних норм шкільного життя: розклад уроків та дзвінків, харчування у школі, шкільні свята і т.п.  Допоможіть дитині відчути цікавість до того, що викладають в школі.
11. Цікавтесь шкільними справами, обговорюйте різні життєві ситуації. Надихніть дитину на розповідь про свої шкільні справи.
12. Допомагайте дитині виконувати домашні завдання, але не робіть їх самі.
13. Програми включають більше теоретичного матеріалу, тому слід привчити дітей міцно завчати окремі правила з математики, української мови, природознавства та інших предметів.
14. Не пов’язуйте оцінки за успішність зі своєю системою покарань та заохочень. Не забувайте: дитину не можна карати за невміння, а терпляче вчити, підказувати, радити, допомагати, підтримувати.
15. Керуйтесь у спілкуванні з дитиною правилом: «Найдієвіший засіб виховання - особистий приклад».
16. Створіть атмосферу доброзичливості, щирості. Особливі зусилля прикладайте до того, щоб підтримувати спокійну і стабільну атмосферу вдома, коли в шкільному житті дитини відбуваються зміни. 
Виряджайте дитину до школи тільки з позитивними емоціями.

Немає коментарів:

Дописати коментар